Temperaturas de Servizo

posted in: informacion | 0

TEMPERATURAS DE SERVIZO DAS CERVEXAS

A cervexa, e tamén nos como bebedores, é un cousa estraña. No mundo da cervexa hai moitos estilos diferentes,

Cervezas
Cervezas

Asociado coa confusión entre estilos é a pregunta de:

¿Cal é a temperatura correcta á que debemos servir a cervexa?

Tal vez non hai unha resposta axeitada a esta pregunta; pero hai regras básicas que un pode aplicar para que saque o mellor dunha cervexa en particular (o estilo).

Bebedores solitarios, dende logo, teñen a su propia preferencia, e non tomar isto como unha regra estrita (inflexible), senón máis ben como unha suxerencia sobre o que cremos proporcionará os mellores resultados.

Hai dúas cousas que se deben comprender antes de entrar ó tema das temperaturas:

  • A cervexa non ten que ser servida moi fría ou xeada. A razón de isto é que en temperaturas máis frías os receptores do gusto da lingua son inhibidos. Unha vez “entumecidos” os receptores, moitos sabores na cervexa son neutralizados e calquera complexidade dentro da mesma é perdida.
  • Servir cervexa a temperatura ambiente non é algo bo, a menos que vivamos nun país frío.

Os mellores resultados se obteñen cando se sirve a cervexa entre fresca e temperatura adega. Dous chequeos rápidos nos axudarán a previr a necesidade dunha carta de temperaturas óptimas cando esteamos para beber unha cervexa, estes son:

  • Si a cor da cervexa é claro se servirá máis preto ás temperaturas máis frías de servizo (sempre mirar etiqueta se nos indica algo ó respecto)
  • Si a cor é oscura e a cervexa ten corpo permitamos que a cervexa se quente un anaco antes de tomala. (sempre mirar etiqueta se nos indica algo ó respecto)

A continuación se presentarán as temperaturas de servizo segundo o estilo (sempre respetando a temperatura recomendada do fabricante)

Cervexas de fermentación baixa

Lager estándar 3-6
Pilsen 5-9
Dortmunder 5-9
Estilo Viena 5-9
Estilo Viena 10-12 Tonos de caramelo
Marzenbier 5-9
Bock 5-9

Cervezas1

Cervezas2

Cervexas de fermentación alta (1)

  • Cervexas británicas
Pale Ale 5-10 Aperitivo
Pale Ale 11-14 Xantar
Brown Ale 8-10
Scotch Ale 9-14
Stout 5-9 Moi amarga
Stout 10-15 Pub
Porter 9-14

Cervezas3

Cervexas belgas

Ale  Blonde 8-14
Ale  Brune 8-14
Abadía Blonde 8-14
Abadía Brune 8-14
Doble   10-18
Triple   8-10     aperitivo        
Triple   11-18   xantar-dixestivo
ABT   11-18

Cervezas4

Cervezas5

Cervexas belgas (2)

Blanche 5-9
Gueuze azucrada 8-10 Aperitivo
Gueuze seca-ácida 10-14 Xantar
Lambic de froitas 5-9
Faro 8-10
Brune/Rouge de Flandes 5-9 Aperitivo
Brune/Rouge de Flandes 10-14 Dixestivo

Cervezas6

Cervezas7

Outras cervexas de fermentación alta

Berliner 5-9
De garde 8-10 Aperitivo
De garde 10-14 Dixestivo
Weizenbier 5-9 Aperitivo
Weizenbier 10-14 Dixestivo

 

Cervezas8

Cervezas10

Cervezas9